The last part of Australia's 9000 km's!!!

Door storm en wind verkennen we het mooie Australië. We rijden dus door naar de zuidkust om aan de Great Great Ocean RoadOcean Road te beginnen. Om te beginnen wilde wij heel graag walvissen zien. Na wat tips zijn we diverse plaatsen afgegaan. Helaas geen walvis gezien maar in Portland hadden we wel wilde zeeleeuwen, hele leuke dieren. De wind was erg sterk en de golven van de zee sloegen zo hard tegen de rotskanten aan dat ze tot meters hoog uit elkaar spatte. Wauw dat was een spectaculair uitzicht. Maar helaas geen walvissen. Toch gaan we stug door met onze tocht opzoek naar walvissen. Gelukkig worden we, na veel moeite, beloont op walvissen in Warnambool. Want als we net aangekomen zijn in Warnambool horen we dat er al weken moeders met kalven rondzwemmen. So get outta there!! Krijgen we te horen. Vanaf het strand is een uitkijkpunt gemaakt en we zien wel 5 walvissen vanaf de kust. Moeders die hun kind hier grootbrengen voordat ze de grote oceaan ingaan. Het was echt fantastisch!!! Ze sprongen zelfs omhoog, hoe gaaf is dat!! En wij mochten dit bijzondere moment meemaken, want zo vaak gebeurd dit blijkbaar niet. Wauw!!! Wat een geluk hebben we toch.. En machtig om te zien dat zulke grote dieren zo speels kunnen zijn in het water.Walvissen spotten in Warnambool

Great Ocean RoadDe Great Ocean Road is in één woord MOOI. Of eigenlijk twee GEWELDIG MOOI! Je start officieel vanaf Warnambool, eerst rij je langs de kust. Waar je vele look-out points hebt om te genieten van bizarre rotsformaties die zijn ontstaan door jaren lange bloodstelling aan het geweld van de oceaan, wind en regen. Heerlijk met de wind in je haren, de lucht van de zee en natuurlijk een fantastisch mooi uitzicht over de helder blauwe zee. Waaronder de 12 Appostels. Wat overigens echt niet het mooiste punt is, maar wel het bekendst. Na dit stukje kust rijden we het land weer in. Prachtige weide vlaktes, mooie bomen, schitterende natuur, eigenlijk geen woorden voor, maar wel foto’s ;) En aangezien wij graag foto’s tussendoor maken stop je wilde koalasoms op niet erg handige plaatsen. We stonden tussen de weilanden foto’s te maken, toen we weg wilde rijden zaten we vast. Nouja vast, één van de achterwielen kon geen grip krijgen in de blub. En natuurlijk heb je op zulke punten veel mensen om je heen, maar nu even niet! Dus wij met zijn tweeën de bus duwen, duwen, duwen. Pfff takken onder de band dan maar… En weer rijden en duwen, en duwen en duwen. Na een hoop gedoe en overleg om anders daar maar te slapen, hebben we onszelf toch losgekregen. We zaten dan wel onder de blubber maar we are on the road again, gelukkig! We rijden weer verder en wat we al zeiden, het landschap is zo prachtig! En één weggetje naar een vuurtoren die we echt moesten zien. Een localevan Gogh's Great Ocean Road tip. Niet naar de vuurtoren zelf, want dat was niet veel aan. De weg er naartoe daar ging het om. Want aan het einde van de weg zitten altijd wel een paar Koala’s. En ze hadden gelijk. In elke boom zat wel een Koala, zo in het wild, een paar meter voor je. En ook al doen ze niet veel (eten, slapen en …… op z’n tijd). Zijn het heerlijke diertjes om naar te kijken. Ze zijn namelijk zo Fluffy!! Maar toch weer terug van onze detour en terug naar de Great Ocean Road. We genieten enorm van deze rit! Uiteraard komen we weer uit bij de oceaan. En het geen dat we kunnen zeggen van de Great Ocean Road  is, prachtig mooi en heel variabel qua landschappen en omgeving, werkelijk genieten!!! Mooi, mooi, mooi!!!

Onze tijd in Australia gaat heel snel (te snel eigenlijk) en we willen ook graag nog naar de Blue Mountains en Sydney. Dus gauw door karren want we moeten nog aardig wat kilometers, zo’n 1500 zo op z’n eind. Bij de Blue Mountains heb je de Three Sisters, hetgeen wat je moet zien in de Blue Mountains. We vonden het mooi, maar weer niet het mooiste. Het is dat we het Aboriginal verhaal erachter te weten kwamen, want anders zijn het gewoon drie rotsen met een goed uitzicht. Maar deze route was ook weer erg goed geslaagd! De uitzichten over de valleien waren ook weer adembenemend. En als de slagroom op de taart hebben we op de route zelfs grote groepen kangoeroes gezien, hupsend door de natuur, zo gaaf!

Maar we moeten nu toch echt naar Sydney, want we hebben nog maar twee dagen voordat we naar Nieuw Zeeland vertrekken. Helaas net te kort, maar Sydney is wel een heerlijke stad. Gelukkig hadden we hier wel lekker weer en een goede zon. Daardoor hebben we toch een beetje kunnen proeven van het strandleven in een wereldstad. En moet zeggen dat bevalt ons prima! We hebben het strand van Manly bezocht. Een leuke buitenwijk van Sydney direct aan de Grote Oceaan. Wat een heerlijke laidback sfeer hangt hier met surfers en zon aanbidders, maar ook leuke straatjes en winkeltjes. We zijn hier op zondag waardoor het lekker druk is op straat en er veel straat muzikanten zijn. Wat de sfeer extra gezellig maakt. Ook een voordeel aan Manly is dat je met de pont vanaf het centrum naar Manly kan en weer terug. En helemaal mooi is dat je direct langs de beroemde brug en het Opera House vaart. Yes, daar zijn we dan!! Het uitzicht wat we altijd al wilde zien en dan ook nog eens vanaf het water, briljant!!Sydney

Verder is het centrum van Sydney een mengelmoes van oudere gebouwen en kerken die tussen enorme moderne wolkenkrabbers gepropt staan. Maar toch is het een leuke mix van oud en nieuw. Helaas hebben we weinig tijd om het centrum te zien, maar wat we hebben gezien was leuk en mooi.  

Great Ocean RoadAustralië is prachtig mooi. En dat kunnen wij wel zeggen na een roadtrip van 9000 kilometer in 5 weken tijd ;) Het heeft echt werkelijk alles!!! Lieve gastvrije mensen, woestijn, jungle, bizarre bomen die hun schors verliezen in plaats van hun blaadjes, mooie landschappen, valleien, geweldige wilde dieren zoals koala’s en kangoeroes. Ook Australië heeft een mooi plekje in ons hart en we gaan dit land absoluut nooit meer vergeten!!   Nu moeten we toch echt gaan vliegen.. Jammer genoeg onze laatste reisbestemming, maar zeker niet de minste ;) Nieuw Zeeland!!!

Laatste foto's

Reacties 7

Sander 06-09-2013 09:27

Lieve Jur en Naomi,

Het ziet er allemaal fantastisch uit. Ik zie jullie al helemaal gaan met jullie kleine campertje op roadtrip. Geniet van Nieuw Zeeland!

Groeten, Sander

ada en henk 06-09-2013 16:58

Hoi Naomi en Jurjen,
Wat een adembenemende foto's en je moet er dan wel 9000 kilometer voor rijden maar dan heb je ook wel een indruk van het
enorme land.
Zijn wel heel erg benieuwd hoe de meditatie is geweest.
Groetjes Henk en Ada

Rob en Astrid 06-09-2013 22:57

Ha Jurjen en Naomie, Wat een supermooie foto's zeg! Weer een hele mooie ervaring om nooit meer te vergeten. Nu op naar het laatste gedeelte van jullie reis. Geniet er nog maar van voor het allemaal voorbij is. Heel veel plezier en mooie ervaring in Nieuw- Zeeland.
Lieve groeten van ons allemaal.

Ronald 07-09-2013 11:20

FANTASTISCH!

Tja dat moet m toch wel zijn hé de Ocean Road .. man oh man wat een prachtige foto's, en wat een ervaring. Die Walvissen en ook wilde Koala’s, dat maken niet veel mensen mee! Njoy NJOY het niewe Zeeland
KUS

Mama Mary 08-09-2013 12:00

Wat een mooi verhaal weer, zo levendig geschreven Met die mooie foto's dat ik zo zin heb om er gelijk naar toe te reizen. Mooie herinnering voor het leven, maar het einde is in zicht, helaas:
Ik word zelfs al een beetje triest bij het lezen van de laatste zin in jullie verhaal " genieten van onze laatste reis", maar ik zal ook weer heel blij zijn om jullie weer in het "Echt" te zien. nu even minder contact ivm bereik en tijdsverschil. Heel veel kusjes en zoals Theo altijd zegt: DOVO.

Ps de (een na) laatste foto lijkt wel de brug over de Merwede, zonder natuurlijk het Opera House.

Hans en Gret. 09-09-2013 08:56

Hallo stel,
Wat een prachtige reis en veel plezier bij de laatste etappe !
Groeten van ons

zusje 21-09-2013 13:29

heyhey! zo dat was wel ff vliegensvlug door australie..! maar hoor vast de gedetailleerdere versie soon! spannend dat nu waarschijnlijk de supermeditatie op de planning staat. erg benieuwd! al zin om jullie weer live te zien strax!
dikke knuffels!!!

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer