Nieuw Zeeland laatse etappe, maar wat voor één...

museum in Auckland, Maori kunstNa een paar uurtjes vliegen zijn we aangekomen in Auckland. Maar voordat we van Nieuw Zeeland gaan genieten, worden we de volgende dag opgehaald voor onze meditatiecursus. Tien dagen van elkaar gescheiden, tien dagen niet praten, tien dagen geen oogcontact (onmogelijk) en 12 uur per dag mediteren (ook onmogelijk). Maar toch wie A zegt moet ook B zeggen. Dus poort dicht, deur op slot, sleutel weg en mediteren maar…….. Kortom het waren tien hele lange dagen. Maar zo hebben we wel de tijd gehad om eens fijn terug te kijken op ons geweldige avontuur tot nu toe en ook eens goed over jezelf na te denken.

wat is een roadtrip toch vervelend :PDat we weer zijn vrijgelaten uit het meditatiecomplex is erg fijn. Het is wel raar om te merken  dat het raar is dat er weer gesproken mocht worden. De wereld om ons heen was erg druk. Dat is echt even wennen na tien dagen van stilte. Onze vriendelijke Goeroe mister Goenka had al aangegeven dat we de laatste dag weer mochten praten om ons te laten wennen aan ‘het normale leven’. Toen dachten wij dat dat toch wel mee zou vallen, maar toch niet. Wat kunnen pratende mensen druk zijn! En toen weer terug naar Auckland. Wow, niet alleen pratende mensen, maar ook nog eens verkeer, sirenes, muziek, pffff dat was echt even wennen. Maar aangezien Naomi jarig was tijdens de cursus (heel vreemd om zo je verjaardag te vieren..) zijn we toch Auckland ingegaan. Wel eerst naar het nationaal museum om wat van de Maori cultuur en de geschiedenis van Nieuw Zeeland te leren. En een mooie bijkomstigheid, het is daar lekker rustig! Daarna zijn we lekker bij de Chinees gaan eten. En niet zoals bij ons thuis, maar heerlijk op z’n Chinees zoals in China. Hmmm geroosterde eend en uitgebakken varkensspek! Wat een traktatie na tien dagen vegetarische gerechten (ook lekker hoor). Maar zo’n stukje vlees wordt dan toch extra gewaardeerd. Plus we waren weer even terug in het mooie China!

wat een heerlijk weer!Maar onze reis in Nieuw Zeeland gaat verder zoals die in Australië is geëindigd, met een bus rondreizen. Alleen zijn we enigszins verwend geraakt in Australië door onze tweede bus waar we in konden staan en koken! Dus niet buiten in de kou je maaltje bereiden. Dat is in Nieuw Zeeland wel nodig want in de nachten kan de temperatuur tot onder het vriespunt zakken. Het is dan wel fijn om niet buiten te hoeven koken!  Als we onze bus hebben opgehaald starten we met de laatste etappe van onze reis. Weer een roadtrip voor de boeg en daar hebben we erg veel zin in!! We rijden van Auckland naar het noorden van het eiland passend Northland wat een uitzicht!genaamd. Mooie heuvelachtige omgeving en een mooie kustlijn. Boven Auckland is de natuur al prachtig. Ruwe rotsachtige kustlijnen met helder blauw water en daar tussendoor kleine dorpjes met van die leuke houten huisjes met veranda’s. En in elke helder blauwe baai een aantal zeilbootjes. Alsof de tijd een aantal decennia heeft stilgestaan. We rijden verder richting de Coromandel, dat is nog mooier!! Want hier zijn de rotsachtige kustlijnen ook nog eens kliffen van meters diep en dan weer uitkijkend op helder blauw water, wat richting de kust steeds groener wordt. Helaas kunnen we overal maar even blijven, want anders zien we niet veel vulkanische kleuren in het water, Rotoruavan Nieuw Zeeland en dat is toch wel de bedoeling. Dus rijden we verder naar beneden en komen we aan bij Rotorua, het vulkanische walhalla van geisers, kraters, bubbelende modderpoelen en gekleurd water in de kraters. Heel leuk en bijzonder, want zelfs door het stadje heen zie je de stoom overal omhoog komen. We staan dus eigenlijk op vulkanisch gebied, waar de lava niet ver onder onze voetjes doorstroomt. En dat laat moeder Aarde merken ook. Van Rotorua gaan we naar Taupo, voor het mooie Lake Taupo. Helaas was het weer niet goed en hebben we hier niet van kunnen genieten. We zijn er wel achter gekomen dat in ons wegenboek de filmlocaties van Lord of the Rings staan aangegeven. Vetgaaf!!! Dus vanaf nu rijden we van filmlocatie naar filmlocatie. Op deze manier bepalen we onze verdere route door Nieuw Zeeland, want de filmlocaties zouden toch super mooi moeten zijn als je terug denkt aan deze films. Ons eerst volgende plekje is dan ook Tongariro National Park. Hier heb je het land van Mordor. We wandelen er flink op los en deze omgeving is echt geweldig. Dit is een oud vulkanisch gebied midden op het Noorder eiland. Het is een heel ruig gebied van zwart gesteente. Het lijkt in het echt dus ook echt op Mordor. We lopen langs heldere beekjes tussen de zwarte rotsen door. Met op de achtergrond Mount Doom (waar Frodo de ring in heeft gegooid). We voelen ons echt een beetje Frodo en Sam, haha. Maar wauwie, wat is het hier mooi!!! Tot nu toe de mooiste wandeling in Nieuw Zeeland. We gaan dus zeker verder kijken bij andere Lord of the Rings locaties :)

bizarre rotsformaties bij 'het pad der doden'

heerlijk genieten op onze prachtige campingspot :DWe rijden wat verder richting het zuiden en komen op een fantastische kampeerplek terecht. Aan een meer met op de achtergrond enorme bergen en nog gratis ook! Want dat is in Nieuw Zeeland toch wel moeilijker dan in Australië. Maar goed, achterklep open en met de zon in ons gezicht hebben we heerlijk van dit uitzicht genoten. De volgende dag zijn we naar Haurangi Forest Park gegaan. Hier had je de bizarre rotsformaties waar Legolas, Aragon en Gimley het dodenleger zijn gaan halen via het pad der doden. Dit was ook weer een leuke hike of tramp zoals ze dat hier noemen! De dag hierna zijn we op bezoek geweest in Rivendell, het land van de elven. De set waar ze het hebben opgenomen is niet heel bijzonder, maar het bos/ regenwoud wat er omheen ligt is echt fantastisch mooi!!! Werkelijk een sprookje met de mossige omgeving, enorm grote oude bomen en bijzonder mooie planten. Weer genieten dus!

Rivendell, wauwie!!

Mordor, gaaf!!Aangezien we nu al twee weken door Nieuw Zeeland aan het reizen zijn moeten we toch echt weer verder. Want het Noorder eiland is echt prachtig, maar het Zuider eiland schijnt nog vele malen mooier te zijn (onmogelijk volgens ons, maar we zullen zien..) En met de bus kunnen we helaas niet vliegen. Dus moeten we met de pond van noord naar zuid. Het is een drie uur durende boottocht over de oceaan die niet geheel rustig is. In het eerste halfuur zijn we al een aantal keer flink over de golven geklapt. We gaan van voor naar achter. En om het liedje compleet te maken gingen we daarna letterlijk ook nog eens van links naar rechts. Helaas gaat dit nog een uurtje door. We wisten niet dat zo’n grote boot zo’n schuitje kon lijken op de golven.  Jullie kunnen je voorstellen hoe dat wij erbij zaten. Jurjen zo ziek als een hond buiten op het dek. En Naomi bangig want water en bootjes zijn niet haar sterkste punt. Pfff wat een tocht. Halverwege word de zee gelukkig wat rustiger, zodat Jurjen lekker kan gaan slapen en ik even dit avontuur op papier zet. En toen voeren we het Zuider eiland binnen via de Queen Charlotte Sounds. Wauw, we varen tussen bergen door waar allemaal kleine baaitjes in zijn uitgesleten. In Noorwegen noemen ze dit Fjorden. En ook al is het weer niet echt bijzonder het tweede deel van de vaart is erg mooi. En rustig, waardoor Jurjen ook weer een beetje bij kan komen.

beloning van de hike

En daar zijn we dan, on the Southern Island. Helaas is onze reis bijna voorbij… Dus we gaan nog even een paar weken flink genieten op het zuiderlijk eiland voordat we naar huis komen!!!

Laatste foto's

Reacties 10

Mama Mary 22-09-2013 10:44

Ohhhh, wat mooi. Mooie plekken, maar ook mooi gefotografeerd.
Wat zullen jullie genieten. Inderdaad zonde om soms zo snel te moeten doorrijden. Maar goed, thuis wordt er uitgekeken naar jullie terugkomst, dus gaan jullie later nog maar weer eens terug, (voor een paar weken dan.) En dan maar niet met de pont. Het volgende verslag lezen we waarschijnlijk als jullie weer thuis zijn. Dat is in zicht, dus dubbel genieten van alle mooie indrukken en mooie plekjes. Kusjes

Anja 22-09-2013 10:46

Dank weer voor jullie prachtige foto's en mooie verslag.
Nog even genieten en niet nadenken over.....
Geniet ze!!

Theo 22-09-2013 11:10

Wat een pracht, wat een geweldig mooie natuur! Alweer ben ik enorm jaloers. Ik vind dat jullie in meer dan een opzicht een WERELDreis maken. Al is het einde dan helaas in zicht! Geniet nog even extra van de laatste 2 weken, want voor je het weet, zit je weer in de Hollandse sleur. DOVO en tot gauw! Want het is ook fijn om jullie na 370 dagen weer eens "in het echie" te zien.
X, Theo

marije en michel 22-09-2013 11:49

Wat een prachtige foto's weer!
Nog even genieten van de vrijheid en de mooie omgeving voordat jullie weer van de herfst/winter in Nederland mogen genieten!

X
M&M

Floris en Mariska 22-09-2013 14:49

Wederom weer een super verhaal.
Jullie verhaal.
Iets wat niemand jullie meer afpakt.
De foto's zijn echt geweldig.
Geniet nog van jullie laatste deel van deze geweldige trip.
Wel vinden wij het een fijne dachten dat we jullie weer snel zien.
Liefs Floris en Mariska

Julianne 23-09-2013 10:15

Hoi lieverds,

Wat ziet het er allemaal prachtig uit zeg!!!
Wat zullen jullie genieten daar!

Wij hebben hier onze eigen wonder want zaterdag is Madelief onze dochter geboren! Alles gaat goed!!!
Tot snel en veel liefs en knuffels Juul, Mark, Jasmijn Senn en Madelief!!!!

brasileira :) 23-09-2013 17:40

Wauw! Wat prachtig! lijkt echt een van de mooiste plekken waar jullie geweest zijn! Goede afsluiter dus. Hoop dat deel 2 net zo fantastisch wordt. het meditatieverhaal hoor ik live graag uitgebreider. Geniet van het laatste stuk!!! kusssssssssssss

hans en gret 24-09-2013 19:13

Wat ziet het er prachtig uit daar. Geweldig mooi!!!! Weer iets heel anders. Het blijft genieten. Heel veel plezier en neem alles goed in je op. Wie weet komen jullie hier nooit meer. Groetjes en liefs van ons allemaal.

Astrid en Rob 26-09-2013 19:36

Wauw, wat een mooi verslag, zeker gekopieerd uit een reisfolder..;-),
Dit is echt genieten en wij zouden er zo naar toe willen gaan. Als het zuidelijke eiland nog mooier moet zijn, ben ik ook zeer benieuwd naar de foto's. Dit zijn zeker niet de spreekwoordelijke laatste loodjes, maar eerder het toetje op de toch al fantastische reis. Op één punt twijfel ik een beetje over het verslag. Is het jullie echt gelukt om 10 dagen niet te praten???? een mens kan veranderen maar zo ...?

Helaas voor jullie is dit de laatste etappe, maar wij hopen jullie snel weer te zien in het ook wel mooie Nederland. Veel succes en plezier met de komende reisdagen en tot ziens / horens.
p.s. jullie verslagen zijn echt leuk om te lezen, knap geschreven!

Ad Verkooijen 14-10-2013 12:04

Heel fijn dat jullie ons mee hebben laten genieten van zo,n indrukwekkende mooie reis!.

Ad Verkooijen in Terheijden

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer