Jungle.. Olifanten.. Tijgers.. Whoehoeoe!!!

Welkom in het land van de glimlach ‘Thailand’! We zijn met een mini-van en een kamikaze chauffeur veels te vroeg aangekomen in Chiang Mai. Maar gelukkig konden we om 5:30 in de ochtend toch een slaapplaats vinden. Vanuit dit hostel hebben we een jungle trekking en een mahout course geboekt.

 whoehoeoeoe, slingeren in de jungle!!

blubberpad?? valt best mee toch :PDe driedaagse jungle tocht deden we met 1 gekke jungleman, 1 assistent jungleman met lieve hond, 2 Britten, 2 Fransen, 1 Duitser en 3 Canadezen. Het was een gezellige groep bij elkaar. We zijn dus door de jungle gaan hiken, maar dan wel ver van de bewoonde wereld. Zodat we geen  andere toeristen tegen zouden komen. Das ook gelukt! Maar daarom moesten we wel veel takken ontwijken, over stroompjes water balanceren, klimmen, afdalen, op je kont vallen, met je voet in de modder (of je halve been!), slingeren aan de lianen, van een boomstam afvallen(!), samen eten maken, s’avonds door de jungle lopen, je eigen rattenval plaatsen, niet naar de wc durven vanwege enorm vieze spinnen, slapen op matjes in een bamboe hut, slapen in het dorp van de aardige Karen hilltribe, leuke liedjes bij het kampvuur, onwijs lekker toetje van zoete rijst met kokos gegeten, de haan bijna een koppie kleiner gemaakt, bamboe raften en natuurlijk tot slot zwemmen bij een waterval!!! Het was dus een heel avontuur. Jur vond het helemaal fantastisch, Naom vond het ook heel erg leuk, maar is toch meer van de theekransjes dan door de jungle trekken ;) Maar het is absoluut een tocht geweest om niet te vergeten en wat we ook zeker niet hadden willen missen.

Zo, na drie dagen gestuntel even een dagje vrij. We gaan Chiang Mai eens verkennen. Wij vinden het hier groot, vies en eigenlijk helemaal niet zo leuk als mensen zeggen. Jurjen had op de eerste dag van aankomst (voor de jungletrekking) een pak laten aanmeten (waar we op dubieuze manier naartoe zijn gelokt, ja we zijn erin getrapt!!..). We gingen eens kijken hoever ze waren. Vreselijk pak! Het jasje was te kort, de mouwen te lang, de broek te breed en te laag. Pfff nou daar gaan we dan.. De man gaf ons de schuld van het te korte jasje en zei ook dat het fashion is. Jaja, probeer er maar wat van te maken. Dus Jur zei hem heel vriendelijk het probleem op te lossen en anders wil ik mijn geld terug! Het was niet erg gezellig dus. Naomi liep er als rustige blauwhelm tussen en vroeg of het mogelijk was om het jasje en de broek aan te passen. Dat kon volgens deze ontzettend ‘goede’ kleermaker. Nou we gaan het zien de komende dagen.

best spannend

super leuk!!De volgende dag hebben we een mahout course, ofwel ‘hoe bestuur je je olifant’ les. Het was super spannend om zelf op je olifant te klimmen. Deze fantastische beesten zijn enorm!! Daar gaan we dan: we beginnen met BUN SCHOENG (mond open voor een banaantje), JOKGAAA (been omhoog), SHUUUNG (hoger met het been),  SAAAAII (links), GUAAA (rechts), PAAI (vooruit), TOY (achteruit), BAUW (langzaam) en de aller belangrijkste JUUUT (stop). We hadden eerst de training, inclusief drollen opruimen haha. Daarna gingen we een stukje wandelen. Uiteindelijk kwamen we bij het eerste kleine watertje. Alleen onze olifant dacht niet ik pak water met mijn slurf. Nee nee, ik pak modder met mijn slurf, je kunt je voorstellen hoe Jur en ik eruit zagen haha. De modder droop letterlijk van ons af! Gelukkig mochten de olifanten, en wij, nu in bad en daarna zwemmen. Wat een fantastische belevenis was dat, om naast zo'n machtig groot dier in het water te staan! En de olifant dan met een borstel schrobben. Je zag de olifanten er heel erg van genieten. Net als de toeristen en de mahout trainers. Het was een leuke dag!!

Het was inmiddels donderdag, dus maar eens kijken hoe het met het pak ging. Het zag er al beter uit. Maar Jur leek net een bodybuilder met een te brede broek en jasje. Kunt u het ook wat smaller maken, innemen, ietsje tailleren??? Weer kwam de opmerking ‘It’s fashion’, oftewel ik heb geen zin om hier nog meer tijd aan te besteden. Maar het kon wel, dus met een niet vrolijk hoofd ging de man dan toch maar nog een keer aanpassingen doen. Vrijdag ochtend moest het af zijn, want we gingen s’avonds richting Bangkok reizen.

hoe schattig..hoe mooi..Maar voordat we gaan, hebben we na lang twijfelen, de knoop doorgehakt! We gaan tijgers knuffelen! Tja, je moet toch wat op zo'n vrijdagochtend voordat de trein gaat. Dus wij, met nog een Nederlands meisje en vier Spaanse meiden, naar het Tiger Kingdom. We hebben hier lang over getwijfeld, omdat je veel geruchten hoort over het drogeren van de tijgers. Klinkt plausibel, je wilt namelijk niet dat een chagarijnige tijger even een toerist een lesje gaat leren.                   Maar er stonden veel poitieve verhalen op internet, dan toch maar gaan. En naar onze mening zijn de dieren redelijk actief (op het heetst van de dag!) en ook vrij allert. Naomi heeft de jongste (zeg maar peuters) een bezoekje gebracht en Jurjen de volwassen tijgers. En wat een machtig mooie dieren. Je mocht in de kooi en ze aaien, SPANNEND!! Ze zijn heel zacht en hun vacht is van heel dichtbij nog mooier als van veraf! Schitterende dieren, met recht de keizer van de jungle!

En jawel, toen weer naar de kleermaker. Jur trok het pak aan en…. De broek zat mooi, het giletje zat mooi en de jas zat ook erg mooi. Daar stond een knappe man in een mooi maatpak, eindelijk met een glimlach :) Nou, kunnen we met een rustig gevoel treinen naar Bangkok.

geweldige dieren!!!

Laatste foto's

Reacties 8

Anja Andriesen 15-03-2013 13:40

Prachtig jullie verhaal,maar vooral ook de foto's!
Geniet ervan en dank dat ik zo een klein stukje mag meeenieten!!
Groeten vanuit het koude en natte Dordrecht,Anja Andriesen

Rob en Astrid 15-03-2013 13:43

Ha Jur en Naomie,
Wat een mooie foto's! Voor ons ook heel herkenbaar. Wij hebben ook zo'n soort jungle trekking gedaan in het Noorden van Thailand en zijn ook op Koh Tao geweest. Leuk om weer eens wat van terug te zien. Je kan nu, als je weer terug bent in Nederland, netjes voor de dag komen in je mooie maatpak! Hoe ga je dat netjes vervoeren in je rugtas? Of laat je het opsturen? Voor Naomie ook nog een mooie jurk? We zijn benieuwd. Maar eerst nog verder genieten van jullie reis! Heel veel plezier en we blijven jullie volgen. Liefs van ons allemaal uit Schoonhoven.

Peggy 15-03-2013 13:51

Hoi Naomi en Jur...leuk ..jullie laten me weer reizen in mijn souvenirs...wat jullie nu doen...heb ik 20 jaar geleden gedaan...
Maar toen was chang mai inderdaad heel schoon...en daarna ook de trein genomen richting Bangkok ...Waar gaan jullie heen daarna in Thailand...de eilanden bezoeken.? Heel mooi en rustig KOH LIPA...
nog niet erg toeristisch...hopelijk.!
Nog Jos en Adrie bezoeken in indonesië.?
Hè goeie reis verder.....


Mama Mary 15-03-2013 17:00

Hai lieverds, weer een enig verhaal geworden, leuk geschreven en mooi weergegeven met die foto's erbij. Om jaloers op te worden.
Wij hadden het natuurlijk al "live" gehoord, toch leuk om nog eens na te lezen. Ik heb nog steeds heimwee naar jullie, de gezelligheid en het eten.Tot gauw, Gr. ook vanTheo.

Diet 16-03-2013 17:18

Leuk weer zo'n jungletocht! Naoom, jammer dat peen je dat virus niet oheeft overgebracht. Maar des te meer goed dat je het wel gedaan hebt!

xxx,

PS: hadden deze olifanten hun slagtanden nog wel?

hans en gret 17-03-2013 11:20

Hoi Tarzan en Jane. Wat een geweldige foto,s. Jur met de tijger is wel heel spannend en naomie met het kleintje heel schattig. Ik miste de foto van Jur in z'n prachtige maatpak. Wordt het je trouwpak? Niet stiekem trouwen hoor!!!! Dikke kus en liefs van ons allemaal.
Goede reis en veel plezier.

zusje 30-03-2013 11:05

Hiiii! Wat een leuk verslag jongens met spannende opbouw naar t jasje . Ben erg benieuwd naar knappe broer!!
Wederom weer enorrem jaloers op de jungletocht! Geweldig.
Leuk dat jullie zo actief blijven! Vraag me steeds af wanneer het hoofd volraakt en er echt 100procent gechilld gaat worden. Maar hou t mmaar lekker aan, voor de thuisblijver is dit leuker!
Dikke kus!

Ad Verkooijen 06-04-2013 11:25

Heel erg bedankt voor die prachtige foto's en de verhalen.
Op spannende avonturen kun je heel lang leven!.
Met vriendelijke groet van Ad en Bep in Terheijden

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer