Boven is de hemel, beneden is Hangzhou.......

De mooie tuinen van HangzhouEn daar stonden we dan weer in een onbekende stad. Gelukkig hadden we een beschrijving van ons hostel gekregen, maar niet helemaal compleet. Dus ook een geluk dat Naomi op ons kaartje in ons reisboekje had gekeken waar ons hostel ongeveer moest zitten. Wij dan ook de aangegeven bus in, althans wij moesten de Y2 hebben en er stond 2 op de bus. Maar de buschauffeur knikte heel hard ja, dus het zal wel goed zijn. Er stapte ook nog een jongen in die Engels sprak (pfff fijn), hij moest er ook uit waar wij uit moesten, zei hij. Dus hij zou wel even meelopen. Top, geregeld! Dus wij samen met hem en nog een jongen eruit. We liepen achter hen aan (met onze twee rugzakken p.p.!!). Nog een stuk langs de weg en een tunnel door. Toen we daar uit waren tada…..het Westlake. Daar waren we inderdaad voor gekomen, maar nu nog niet. Eerst het hostel. En toen begon er iets te dagen bij onze vrolijke Chinese reisleider. En we zagen de schrik in de ogen van de net nog zo vrolijke jongen! Opeens begon hij allemaal rond te lopen en mensen aan te spreken die allemaal ‘nee’ schudde. Hij moest bekennen dat hij ons verkeerd begrepen had. Gelukkig waren er nog twee parkwachters die ons wel de goede kant op konden wijzen. Het was ongeveer 20 minuten lopen! Wij namen afscheidt en na 20 verontschuldigingen, gingen we op pad. Met aan de rechterkant het Westlake en de plattegrond moest het lukken. Maar na een kwartier lopen waren we het helemaal zat. Dus dan toch maar een taxi. Stopt er opeens een riksja voor onze neus. Die kon ons ook brengen! Ook goed, maar hoe. Let wel wij en 4 rugtassen!! Maar dat moest lukken volgens de bestuurder. Het moet er lachwekkend hebben uitgezien. Zowel aan de rechter als linkerkant stak er een backpack uit het kleine bakkie. De bestuurder zat gebogen en wij hadden ook geen ruimte meer. Met andere woorden sardines in blik hebben nog meer ruimte!! Uiteindelijk snapte we waarom hij ons wel kon brengen. Het was 1 bocht naar rechts, dan naar links en toen waren we er! Nog geen 2 km verder! Maar wel 10 yuan armer. (Een taxi vanaf het station was 14 Yuan geweest!) Maar goed we waren er. En weer in een fijn hostel.

We hadden gehoord dat je hier heel goed met de fiets kon verplaatsen dus dat wilde wij ook. Maar bij het hostel waren de fietsen op! Das jammer, maar gelukkig hebben ze hier een openbaar fietsensysteem. Dit is echt briljant! Waarom we dit in Nederland niet hebben is me echt een raadsel. Je betaald 300 Yuan p.p.. 200 voor de borg en 100 wordt op een pasje gezet. Dit pasje is van jou en hier kan je een fiets mee pakken. Het eerste uur is gratis en daarna ga je betalen. En de fietsen staan door de hele stad en tot ver in de omgeving. Dus Hollander als we zijn, zet je na ongeveer 55 minuten je fiets terug aan de paal en neem je hem na 1 minuut wachten weer mee (of we wisselden de pasjes om, zelfde fiets andere pas!) Uiteindelijk heeft onze theorie gewerkt, want voor anderhalve dag fietsen hebben we 5 Yuan p.p. betaald!! (oftewel € 0,65)

En het fietsen was heerlijk. Helaas duurden het regelen iets langer dan verwacht. Deze keer kwam het gewoon door onszelf (eerst te weinig geld op zak en toen paspoort vergeten, balen!!) Maar al met al toch een leuke dag, want we wilde eerst naar een hele oude apotheek, maar voor de apotheek zat een hele leuke winkelstraat. Hier hebben we uitgebreid rondgeneusd. En thee gekocht. Dit was erg leuk, de verkoopster sprak een beetje Engels en ze liet ons alle thee zien en ruiken. We kochten deze thee, omdat we een beker hadden gekocht die alle Chinezen ook hebben. Met dop en een filter erin. Je stopt dus thee in die beker en dan doe je er gekookt water bij. En gekookt water kan je hier, op bijna elke straathoek, krijgen. Dus nu hebben we allebei onze eigen thee. En die is lekker!! Daarna naar de apotheek gegaan. Ook erg leuk, want wat ze daar verkopen??! Het is wel een
mooie apotheek, helemaal van hout met allemaal oude kastjes en vitrines. Ook de werkwijze is briljant. Met allemaal ouderwetse weegschalen en het gaat snel. Je snapt niet dat het afwegen goed gaat.

De volgende dag zijn we om heel het meer heen gefietst en het ene uitzicht was nog mooier dan het andere. Verder werden we na een paar dagen regen getrakteerd op een heerlijke zon en 20 graden, perfect fietsweer! Ook zijn we nog naar het theemuseum geweest. Helaas was dat dicht, maar we zaten wel tussen de theeplantages. Verder was de weg er naartoe ook erg mooi. Want de natuur om Hangzhou heen is ook erg mooi. En anders maken de Chinezen het wel mooi, met hun tuin architectuur. Kortom heerlijke dag weer.

De dag erna wilde, vooral Jurjen, nog naar één van de watersteden. Ze zeggen het Venetië van China. En dat klopt, het was erg leuk hier. Aan de ene kant lag het water dan de huisjes en dan een gewone straat. Er werd ons aangeraden om naar Shoa’xing te gaan. En hier hadden ze helemaal gelijk in, want dit is niet toeristisch. En de mensen wonen hier nog echt in de huizen. Eerst zijn we door de winkelstraat gelopen (zonder gezeur dat we wat moesten kopen). Erg leuk, het was net of dat we gedoogd werden en dat we een soort van één van hen waren (alleen spraken we de taal niet). En daarna langs de kanaaltjes gelopen, waar de afwas en was werd gedaan. Ook dit was leuk om te zien. Helaas waren we iets verkeerd gegaan met de lokale bus, dus we hadden weinig tijd, want s ’avonds moesten we vanaf Hangzhou met de trein naar Chengdu. Dus op tijd terug. Hierdoor hadden we nog wel tijd om nog één keer de zonsondergang te bekijken aan het Westlake en dus afscheidt te nemen van weer een mooi plekje! Bedankt Hangzhou fijn je ontmoet te hebben!

Laatste foto's

Reacties 8

Anja Andriesen 17-11-2012 14:14

Dank weer en wat hebben jullie al veel mooie plekken gezien en er zullen nog vele mooie komen.
Dank dat ik zo een stukje mag mee genieten!

Anja Andriesen 17-11-2012 14:14

Dank weer en wat hebben jullie al veel mooie plekken gezien en er zullen nog vele mooie komen.
Dank dat ik zo een stukje mag mee genieten!

Groeten uit het koude en mistige Dordrecht!

Michel en Marije 17-11-2012 15:02

Wat een leuk verhaal weer! En leuk om nog een beetje contact te hebben zo en via whatsapp! Hoop dat jullie binnenkort weer op fb mogen, nog een paar bewerkingen en onze vakantie/rallyfoto's gaan erop! jaja,zo blijven we allemaal op de hoogte!

Supergave foto's trouwens! Enne die openbare wc was wel errug openbaar haha!

Dikke kussen van ons!! Wij genieten hier al volop van de kruidnootjes en de gezelligheid rond sinterklaas!

Xxxx

marlena 18-11-2012 22:06

jur en naoom!!! daar ben ook ik eindelijk! heb net in een klap vanuit een airport in de US al jullie verhalen gelezen. ideale activiteit voor nu tijdens het wachten en tis leuk om te lezen zeg, lekker positieve schrijfstijl hebben jullie! manmanman wat hebben jullie al veel mooie en vooral bijzondere dingen gezien zeg! vergeet echter niet af en toe ook even een rustmomentje in te voeren om alles te verwerken (yes, coming from me, en DAAROM juist)... ohoh, als ik dit lees wil ik ook weer verder de wereld ontdekken! je krijgt er gewoon nooit genoeg van he (haha, dit zeg ik, terwijl ik zelf nog niet eens met mn ass geland ben in nl na paar weken brazil, wat overigens zeer geslaagd was). maar als jullie zo actief door blijven schrijven hoef ik misschien dat gedeelte van de wereld niet meer te doen (pff, scheelt weer wat onrust aant hoofd), ik reis mee. al ben ik wel benieuwd wanneer de verkrampte vingertjes geen zin meer gaan hebben... okay lieve broer en ' zus', tot een snel volgend verslag en geniet to the bone!!!! kusjessssssss, marlena

Ronald 19-11-2012 12:48

Waar zit toch de LIKE knop .. wil bijna elke foto wel LIKE-en!
Fcking mooie foto's Jur!! en natuurlijk verhalen ..
NJOY!!

Henk en Ada 20-11-2012 12:35

Wat een leuke verslagen maken jullie. Het wordt zo levensecht verteld en wat gek he dat je elkaar soms absoluut niet begrijpt.
Prachtige foto's zeg vooral die van de apotheek. De chinezen zijn pikeur in het maken van allerlei kruidenpillen.
Nou genieten doen jullie zeker en probeer ook wat van de wijsheid mee te nemen want zoals jullie weten komen de wijzen uit het Oosten.Heel veel plezier op jullie Worldtour.
Groetjes uit de Zilverstad

Diet 21-11-2012 13:53

Kijk, dat soort vergissingservaringen horen er nu ook bij. Vaak maak je juist dan ook de meest interessante dingen mee!
Mooie plekker hebben jullie iig al meer dan genoeg gezien: vet hoor!

Heel veel plezier nog, met of zonder fiets!

Floris en mariska 22-11-2012 20:27

Hallo daar,
Wat een mooie verhalen, moet daar echt geweldig zijn.
ben echt jaloers.
We missen jullie wel,
Liefs mariska en floris

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer